-img
  • ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ/ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ
  • ΙΣΤΟΡΙΚO ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΓΚΑΛΕΡΙ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
info@atsastraining.com.cy | |
  • Ελληνικά
    • English
  1. ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ/ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ
  2. Άμυνα τροφίμων/βιοτρομοκρατία
Σεμινάρια Πολυεπιχειρισιακά (μέσω ΑνΑΔ) | Επαγγελματίες & Εταιρίες

Άμυνα τροφίμων/βιοτρομοκρατία

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

HΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 29 & 30 Μαΐου, 2019

Ώρα:                  Τετάρτη 14:00 - 18:15 και Πέμπτη 14:00 -  18:00

Διάρκεια:        8 ώρες

Γλώσσα:          Ελληνική

Εκπαιδευτές:     Δρ Φρόσω Χατζηλουκά
M.F.S.T./Lead Auditor IRCA (UK), Επιστήμονας Τροφίμων
Λέκτορας Πανεπιστημίου Λευκωσίας
Ευστάθιος Νικολάου
CSci, FIFST, Managing Partner Consulting Director
A&E Solutions Consultants

ΣΧΕΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ/ΠΡΟΤΥΠΑ: ISO 22000, FSSC 22000

ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Σκοπός της διεξαγωγής του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι να μεταδώσει στους συμμετέχοντες τις απαραίτητες γνώσεις για τη δημιουργία ενός αξιόπιστου συστήματος αποτροπής, αναγνώρισης και διαχείρισης κρίσεων. Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες θα αποτελέσουν μέλη ομάδων αντιμετώπισης κρίσεων της εταιρείας ώστε να ανταπεξέλθουν στην διαχείριση πολυσύνθετων καταστάσεων. 

Η εκπαίδευση στη Διαχείριση Κρίσεων επιβάλλεται από τα σύγχρονα πακέτα Διαχείρισης Ασφάλειας των Τροφίμων (ISO 22000/FSSC 22000, BRC, IFS) και ελέγχεται συστηματικά κατά τις επιθεωρήσεις από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες  ή μη Ελεγκτικές Αρχές και τους φορείς Πιστοποίησης. Αποτελεί προτεραιότητα που έχει άμεση σχέση με τη βιωσιμότητα μιας επιχείρησης τροφίμων και την προετοιμασία διαχείρισης καταστάσεων βιοτρομοκρατίας στα τρόφιμα. Το σεμινάριο προσφέρει τις πιο πρόσφατες πληροφορίες σχετικά με τις κατευθυντήριες γραμμές για την προστασία των τροφίμων και τις νομικές απαιτήσεις.

Είναι απαραίτητο για οποιοδήποτε άτομο το οποίο είναι υπεύθυνο για την διαχείριση τροφίμων, με σκοπό να εκπαιδευτεί στο πεδίο διαχείρισης της άμυνας των τροφίμων, τη βιοτρομοκρατία τροφίμων, την οικονομική παρακίνηση νοθείας τροφίμων, την ανάπτυξη προγράμματος αξιολόγησης και την επίβλεψη του μετριασμού τους.

Στοχεύει να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να είναι σε θέση:

  • Να αναπτύξουν ένα  πλάνο food defence  για την επιχείρηση μου;
  • Να ενημερωθούν για παραδείγματα βιοτρομοκρατίας στην τροφική αλυσίδα;
  • Τι εξετάζεται στη προστασία των τροφίμων από κακόβουλες ενέργειες;
  • Να προσδιορίσουν και εντοπίσουν πιθανές απάτες στον τομέα των τροφίμων
  • Να σχεδιάσουν και αναπτύξουν μελέτη VACCP (Vulnerability Assessment and Critical Control Points) TACCP (Threat Assessment and Critical Control Points)
  • Να εφαρμόσουν στρατηγική για την αποφυγή έκθεσης σε δόλιες δραστηριότητες στο δίκτυο     της εφοδιαστικής αλυσίδας
  • Να προσδιορίσουν και μετριάσουν τα τρωτά σημεία της απάτης σε τρόφιμα, συστατικά, υλικά και προϊόντα
  • Να εφαρμόσουν στρατηγική μετριασμού για βέλτιστες πρακτικές για την πρόληψη του κινδύνου απάτης σε τρόφιμα στην εφοδιαστική  αλυσίδα
  • Να εξοικειωθούν με τα διάφορα εργαλεία τα οποία υπάρχουν στο διαδίκτυο για την ανάπτυξη της ευαισθητοποίησης σχετικά με τους κινδύνους της απάτης και βιοτρομοκρατίας.

ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ:

  • Υπεύθυνους τμημάτων χώρων παραγωγής, μεταποίησης και διακίνησης τροφίμων
  • Ελεύθερους επαγγελματίες που σχετίζονται με τα τρόφιμα
  • Εσωτερικούς ή/και Εξωτερικούς Επιθεωρητές Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας των Τροφίμων
  • Φοιτητές, ανέργους και στον οποιονδήποτε ασχολείται ή θέλει να ασχοληθεί με τα Συστήματα Διαχείρισης ΑσφάλειαςΤροφίμων
 Περισσότερες πληροφορίες

Αναλυτικές πληροφορίες και κόστος συμμετοχής εδώ

Έντυπο δήλωσης συμμετοχής εδώ

Αίτηση Εργοδότη για συμμετοχή (ΑνΑΔ 6(ΠΕ)) εδώ

 

 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ
calendar-icon

Ημερομηνίες μαθημάτων

Μαι. 29 - Μαι. 30, 2019
clock-icon

Ώρα

8
diploma-icon

Πιστοποιητικό κατάρτισης

Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑΝΑΔ)
lang-icon

Γλώσσα

Ελληνικά

28

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων

8 ώρες

Συνολικές ώρες εκπαίδευσης

ΘΕΜΑΤΑ
ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

Δείτε αναλυτικά τι θα παρακολουθήσετε

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ
  • Τι είναι η άμυνα τροφίμων και γιατί χρειάζεται. Γιατί να αναπτύξω ένα  πλάνο food defense  για την επιχείρηση μου;
  • Υπάρχουν παραδείγματα βιοτρομοκρατίας στην τροφική αλυσίδα;
  • Τρόποί αποφυγής της απάτης / νοθείας. Τι εξετάζεται στην προστασία των τροφίμων από κακόβουλες ενέργειες; 
  • Ο ρόλος του συντονιστή και η σημασία του/Ο ρόλος της ομάδας και καθήκοντα      
  • Δημιουργία πλάνου άμυνας
  • Σύστημα Διαχείρισης της Ασφάλειας των τροφίμων: HACCP, TACCP, VACCP
  • Αξιολόγηση απειλών – Threat Assessment – Vulnerability assessment
  • Διατήρηση του σχεδίου αξιολόγησης απειλών για Απάτες στα τρόφιμα – VACCP  Μελέτες Περιπτώσεων – Πρακτική προσέγγιση
  • Διατήρηση του σχεδίου αξιολόγησης απειλών για Βιοτρομοκρατία – TACCP

Μελέτες Περιπτώσεων – Πρακτική προσέγγιση

Modal title
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ
Δρ Φρόσω Χατζηλουκά
Δρ Φρόσω Χατζηλουκά

F.I.F.S.T./Lead Auditor IRCA (UK), Επιστήμονας Τροφίμων Λέκτορας Πανεπιστημίου Λευκωσίας

ΔΕΣ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ
Δρ Φρόσω Χατζηλουκά
F.I.F.S.T./Lead Auditor IRCA (UK), Επιστήμονας Τροφίμων Λέκτορας Πανεπιστημίου Λευκωσίας
Ευστάθιος Νικολάου
Ευστάθιος Νικολάου

CSci, F.I.F.S.T., Managing Partner Consulting Director A&E Solutions Consultants

ΔΕΣ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ
Ευστάθιος Νικολάου
CSci, F.I.F.S.T., Managing Partner Consulting Director A&E Solutions Consultants
-img

Το Εκπαιδευτικό Κέντρο Ατσάς είναι πιστοποιημένο από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑνΑΔ) ως Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) με αριθμό πιστοποίησης Κ000511 και ως Δομή Επαγγελματικής Κατάρτισης ( ΔΕΚ) με αριθμό πιστοποίησης D000675.

We are social

Εξερευνήστε την ιστοσελίδα μας
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ/ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚO ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΚΑΛΕΡΙ ΑΡΘΡΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εγγραφείτε στο newsletter μας

© 2021 Atsas Training. All Rights Reserved

Designed & Development by Darkpony

cms_translations.