νέα

Νέα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

13 Οκτωβρίου 2016

Επερχόμενα σεμινάρια, διαλέξεις και εκδηλώσεις/προηγούμενες δραστηριότητες

Δευτέρα 6 Μαρτίου, 2017

Διάλεξη με εργαστήρι: Από τον πίνακα, στο πιάτο …τρείς αιώνες ανθογραφίας διηγούνται.

Τη Δευτέρα 6 Μαρτίου, 2017 σε συνεργασία με τη Λεβέντειο Πινακοθήκη θα παρουσιαστεί διάλεξη με εργαστήρι για τις ανθογραφίες.

Στις 12:00 -14:00 για τους ενήλικες και στη συνέχεια στις 15:00-16:30 για τα παιδιά.

Μια ξεχωριστή ματιά σε τρεις αιώνες ανθογραφίας, μας μιλά για τα λουλούδια ως άρωμα, χρώμα γεύση, τέχνη.

Με θέμα τις ανθογραφίες, μια διάλεξη και μια μικρή κινητή έκθεση φέρνουν θησαυρούς από την Λεβέντειο Πινακοθήκη στον Ατσά. Μαζί θα αποκρυπτογραφήσουμε πίνακες μιας άλλης εποχής και θα ταξιδέψουμε ακόμη και μέσα από αυθεντικές συνταγές του 17ου και 18ου αιώνα, που κάποτε έφερναν τα λουλούδια... στο πιάτο. Οι τολμηρότεροι, μπορούν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στην υδατογραφία – ενώ εκπλήξεις, εργαστήρια και παιχνίδια, πάντα με θέμα τα λουλούδια, περιμένουν παιδιά όλων των ηλικιών.

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, 2017

Σεμινάριο: Επιτυχημένη Βασιλοτροφία

Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, 2017 ώρα 10:00 - 14:00 θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο εκπαιδευτικό σεμινάριο για την μελισσοκομία με θέμα "Επιτυχημένη Βασιλοτροφία". Το σεμινάριο αποτελείται από δύο σκέλη, το θεωρητικό που θα γίνει στις 25 Φεβρουαρίου και το πρακτικό η ημερομηνία του οποίου θα καθοριστεί αργότερα ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και την ανάπτυξη της αποικίας στην κυψέλη. Σημειώνεται ότι η πρακτική εξάσκηση γίνεται σε μελίσσια που έχουν τοποθετειθεί από τον εκπαιδευτή σε χώρο πολύ κοντά στο Εκπαιδευτικό Κέντρο.


Σεμινάρια/διαλέξεις/εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, 2016

Σεμινάριο: Υποχρεώσεις πωλητή σχετικά με την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων

Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016 ώρα 09:00 - 16:00 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία μονοεπιχειρησιακό σεμινάριο για την Εταιρεία P&P Ice Cream Group εγκεκριμένο από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑνΑΔ). Το σεμινάριο διάρκειας 6 ωρών απευθυνόταν στους πωλητές/διανομής της εταιρείας και στόχο είχε οι εκπαιδευόμενοι να εμπλουτίσουν τις γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες τους σε θέματα  σχετικά με την υγιεινή κι ασφάλεια των τροφίμων.

Σάββατο 26 Νοεμβρίου, 2016

Σεμινάριο: Βασικές αρχές για μια ορθή μελισσοκομική παρακτική

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016 ώρα 10:00 - 16:00 διοργανώθηκε εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα "Βασικές Αρχές για μια ορθή μελισσοκομική πρακτική". Το σεμινάριο απευθυνόταν σε νεοεισερχόμενους στη μελισσοτροφία καθώς και σε όσους θέλουν να βελτιώσουν τις γνώσεις και την πρακτική που ακολουθούν στη μελισσοτροφία.

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, 2016

Διάλεξη με εργαστήρι: Από τον πίνακα, στο πιάτο …τρείς αιώνες ανθογραφίας διηγούνται.

Το σεμινάριο αναβλήθηκε. Νέα ημερομηνία διεξαγωγής θα ανακοινωθεί αργότερα.

Την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016 σε συνεργασία με τη Λεβέντειο Πινακοθήκη θα παρουσιαστεί διάλεξη με εργαστήρι για τις ανθογραφίες.

Στις 11:00 -13:00 για τους ενήλικες και στη συνέχεια στις 14:00-15:30 για τα παιδιά.

Μια ξεχωριστή ματιά σε τρεις αιώνες ανθογραφίας, μας μιλά για τα λουλούδια ως άρωμα, χρώμα γεύση, τέχνη.

Με θέμα τις ανθογραφίες, μια διάλεξη και μια μικρή κινητή έκθεση φέρνουν θησαυρούς από την Λεβέντειο Πινακοθήκη στον Ατσά. Μαζί θα αποκρυπτογραφήσουμε πίνακες μιας άλλης εποχής και θα ταξιδέψουμε ακόμη και μέσα από αυθεντικές συνταγές του 17ου και 18ου αιώνα, που κάποτε έφερναν τα λουλούδια... στο πιάτο. Οι τολμηρότεροι, μπορούν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στην υδατογραφία – ενώ εκπλήξεις, εργαστήρια και παιχνίδια, πάντα με θέμα τα λουλούδια, περιμένουν παιδιά όλων των ηλικιών.

Τρίτη 25 & Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, 2016

Σεμινάριο: Υγιεινή των κρεάτων

Την Τρίτη 25 και την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο "Υγιεινή των κρεάτων" διάρκειας 8 ωρών το οποίο απευθυνόταν σε

  • Ιδιοκτήτες, Υπεύθυνους Παραγωγής, Συντονιστές HACCP και προσωπικό εργοστασίων επεξεργασίας κρέατος.
  • Ιδιοκτήτες και προσωπικό αλλαντοποιείων, σε προσωπικό κρεοπωλείων μεγάλων υπεραγορών και σε αυτόνομους κρεοπώλες.
  • Προϊσταμένους κουζίνας και μάγειρες σε εστιατόρια και ξενοδοχεία.

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, 2016

Διάλεξη: Ο καφές στη ζωή μας

Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016 στις 18:00 θα πραγματοποιήθηκε ενημερωτικό σεμινάριο - διάλεξη με θέμα «Ο καφές στη ζωή μας» από τον κο Λάμπρο Αργυρίδη, Διευθυντή Εργασιών Λαϊκού. Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι δύο ώρες. Το σεμινάριο είναι γενικού ενδιαφέροντος και στόχο έχει την ενημέρωση των ενδιαφερομένων για τον καφέ, την ιστορία του, τους τρόπους επεξεργασίας, καβουρδίσματος, άλεσης καθώς και τα οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση καφέ.

Τρίτη 27 & Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, 2016

Σεμινάριο: Σήμανση των τροφίμων με βάση τη νομοθεσία 1169/2011

Την Τρίτη 25 και την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου, 2016 πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο "Σήμανση των τροφίμων με βάση τη νομοθεσία 1169/2011 δάρκειας 8 ωρών. 

Το σεμινάριο έχει σχεδιαστεί και παρουσιάζεται ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και στους κανόνες σήμανσης των τροφίμων σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία 1169/2011.Καλύπτει επίσης ευρύτερα θέματα σήμανσης τροφίμων, τρόπους παρουσίασης ώστε να διευκολύνει τους πελάτες και να συμβάλει θετικά στη διαδικασία πώλησης.

Απευθύνεται σε:

  • Ιδιοκτήτες εργοστασίων, Διευθυντές Παραγωγής, Συντονιστές HACCP
  • Προσωπικό εργοστασίων παραγωγής, επεξεργασίας ή/και συσκευασίας τροφίμων
  • Διευθυντές και προσωπικό βιοτεχνιών και εργαστηρίων παραγωγής τροφίμων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το πρώτο ενημερωτικό σεμινάριο γενικού ενδιφέροντος για τη σήμανση των τροφίμων με ιδιαίτερη έμφαση στα πρόσθετα τροφίμων.Η εκδήλωση άρχισε με αγιασμό από Ιερατείο της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου και της Εκκλησίας του Αγίου Σεραφείμ του Σαρώφ που βρίσκεται απέναντι από το Εκπαιδευτικό Κέντρο.

Ομιλητές στο σεμιάριο ήταν η Παναγιώτα Θεοφίλου, Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιστημόνων/Τεχνολόγων Τροφίμων και η Δρ Φρόσω Χατζηλουκά Διευθύντρια Τεχνολόγος Τροφίμων, Διευθύντρια του Εκπαιδευτικού Κέντρου Ατσάς.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

ADD COMMENT

Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *
Title:*
E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.
Comment:*
This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.

COMMENTS



Top