seminars

Σεμινάρια

ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΤΣΑΣ

Έναρξη 13 Ιουνίου 2017

Διαχείριση Αλλεργιογόνων Ουσιών και Επισήμανση τους βάση Κανονισμού 1169/2011

0 out of 5 based on 0 user ratings

HΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 13 & 14 Ιουνίου

ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑνΑΔ

Το Σεμινάριο σχεδιάστηκε ώστε οι συμμετέχοντες στο τέλος του σεμιναρίου να έχουν μια καθαρή αντίληψη τι είναι δυσανεξία ή αλλεργία και τις συνέπειες στον καταναλωτή. [...]

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

8 ώρες

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ώρα: Τρίτη 14:00 - 18:15 και Τετάρτη 14:00 - 16:45
Διάρκεια: 8 ώρες
Γλώσσα: Ελληνική
Εκπαιδευτές Δρ Φρόσω Χατζηλουκά
M.F.S.T./Lead Auditor IRCA (UK), Επιστήμονας Τροφίμων
Λέκτορας Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Ευστάθιος Νικολάου
CSci, FIFST, Managing Partner Consulting Director
A&E Solutions Consultants

HΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 13 & 14 Ιουνίου

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το Σεμινάριο σχεδιάστηκε ώστε οι συμμετέχοντες στο τέλος του σεμιναρίου να:

  • Έχουν μια καθαρή αντίληψη τι είναι δυσανεξία ή αλλεργία και τις συνέπειες στον καταναλωτή.
  • Έχουν μια καθαρή αντίληψη για τις απαιτήσεις της νομοθεσίας 41/2009 και 1169/2011.
  • Αντιληφθούν τη σπουδαιότητα του σωστού χειρισμού των αλλεργιογόνων τροφίμων.
  • Αντιληφθούν την σπουδαιότητα της καθαριότητας και της επαλήθευσης πριν το χειρισμό μη αλλεργιογόνων προϊόντων.
  • Θα κατανοήσουν την διαδικασία αξιολόγησης των αλλεργιογόνων ουσιών.

ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ:

Ιδιοκτήτες Επιχειρήσεων Τροφίμων, Διευθυντές, Υπεύθυνους Παραγωγής, Υπεύθυνους Τμημάτων, Συντονιστές HACCP .

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

  • Πρόνοιες Κανονισμού 1169/2011 αναφορικά με τις αλλεργιογόνες ουσίες.
  • Ποιες είναι η αλλεργιογόνες ουσίες
  • Η διαφορά μεταξύ δυσανεξίας ή αλλεργίας
  • Νόμος αναφορικά με την Γλουτένη
  • Επεξήγηση του Κανονισμού (ΕΚ) 41/2009 σχετικά με τη σύνθεση και την επισήμανση τροφίμων κατάλληλων για άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη
  • Παροχή πληροφοριών στους καταναλωτές, παράρτημα ΙΙ του Κανονισμού 1169/2011 επισήμανση προ - συσκευασμένων τροφίμων και μη προ – συσκευασμένων τροφίμων
  • Παρασκευή τροφίμων χωρίς αλλεργιογόνες ουσίες
  • Εφαρμογή των κανόνων καλής υγιεινής πρακτικής για αποφυγή της διασταυρωμένης επιμόλυνσης
  • Πρόγραμμα Καθαριότητας και επαλήθευση της Καθαριότητας
  • Επικύρωση και αναλύσεις προϊόντων
  • Αξιολόγηση των κινδύνων αναφορικά με τα αλλεργιογόνα

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ


Top