seminars

Σεμινάρια

ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΤΣΑΣ

Έναρξη 24 Απριλίου 2017

Επιμόλυνση τροφίμων – Κανόνες Καλής Υγιεινής Πρακτικής

4 out of 5 based on 1 user ratings

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 24 & 26 Απριλίου

Το σεμινάριο Επιμόλυνση τροφίμων – Κανόνες Καλής Υγιεινής Πρακτικής έχει σχεδιαστεί ώστε οι συμμετέχοντες στο τέλος του σεμιναρίου να είναι ενήμεροι και θα γνωρίζουν η θα βελτιώσουν τις γνώσεις τους [...]

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

8 ώρες

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ώρα: Δευτέρα και Τετάρτη 14:00 - 18:15
Διάρκεια: 8 ώρες
Γλώσσα: Ελληνική
Δρ Φρόσω Χατζηλουκά
M.F.S.T./Lead Auditor IRCA (UK), Επιστήμονας Τροφίμων
Λέκτορας Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Ευστάθιος Νικολάου
CSci, FIFST, Managing Partner Consulting Director
A&E Solutions Consultants

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 24 & 26 Απριλίου

Το σεμινάριο Επιμόλυνση τροφίμων – Κανόνες Καλής Υγιεινής Πρακτικής έχει σχεδιαστεί ώστε οι συμμετέχοντες στο τέλος του σεμιναρίου να είναι ενήμεροι και θα γνωρίζουν η θα βελτιώσουν τις γνώσεις τους για:

  • τις ασφαλείς μεθόδους για τις προαπαιτήσεις της ατομικής υγιεινής
  • τους βασικούς παράγοντες στην ανάπτυξη των μικροβίων στα τρόφιμα
  • την σημασία των μικροοργανισμών στην επεξεργασία των τροφίμων την αποφυγή της επιμόλυνσης των τροφίμων με στόχο την πρόληψη τροφικών δηλητηριάσεων
  • Τι πρέπει να κάνουν όταν κάτι πάει λάθος
  • Τι διορθωτικές ενέργειες πρέπει να γίνουν για να μην επαναληφθεί το πρόβλημα

ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ:

Άτομα που εργοδοτούνται σε υποστατικά παραγωγής τροφίμων (αγορά τροφίμων και ποτών, παρασκευή τροφίμων, συντήρηση και διάθεση):

  • μάγειρες, άτομα που απασχολούνται στην προετοιμασία των τροφίμων, αγορά των πρώτων υλών (αποθηκάριος), λαντζέρης, διευθυντές και προϊστάμενοι εστιατορίων, γκαρσόνια, άτομα που εργοδοτούνται σε μονάδες μαζικής εστίασης
  • προσωπικό που ασχολείται στο ζαχαροπλαστείο/κρεοπωλείο/η άτομα που εργάζονται σε κρύα /ζεστή κουζίνα.
  • άτομα που διαχειρίζονται σχολικά κυλικεία η κινητές μονάδες μαζικής εστίασης
  • χειριστές τροφίμων

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

  • Εισαγωγή στην μικροβιολογία των τροφίμων.
    - Τι είναι η μικροβιολογία τροφίμων
    - Τομείς της μικροβιολογίας τροφίμων/στόχοι της μικροβιολογίας τροφίμων
    - Κατηγορίες μικροοργανισμών με σημασία στη παρασκευή τροφίμων
  • Περιγραφή μικροοργανισμών
    - Παράγοντες ανάπτυξης των μικροοργανισμών, περιβάλλον μικροοργανισμών
    - Ανάπτυξη μικροοργανισμών-Καμπύλη ανάπτυξης(Καμπύλη Φάσεων Πολλαπλασιασμού)
    - Κατηγορίες μικροοργανισμών
    - Σημασία στην βιομηχανία τροφίμων (βακτήρια, ιοί, μούχλα, μύκητες)
  • Τροφικές δηλητηριάσεις
    - Μικροβιολογική ανάπτυξη στα τρόφιμα-Παράγοντες που επηρεάζουν τη μικροβιολογική ανάπτυξη των μικροοργανισμών στα τρόφιμα
    - Τι ονομάζεται αλλοίωση στα τρόφιμα. Αίτια που την προκαλούν
    - Είδη αλλοίωσης τροφίμων(φυσική, χημική, μικροβιολογική)
    - Αλλοίωση κρέατος, αλλοίωση γαλακτοκομικών προϊόντων/γάλακτος, αλλοίωση φρούτων και λαχανικών, αλλοίωση κονσερβοποιημένων τροφών
  • Ατομική υγιεινή
    - Που βρίσκονται τα μικρόβια
    - 10 χρυσοί κανόνες για την ατομική υγιεινή
    - Τα στάδια πλυσίματος των χεριών
    - Προστατευτική ενδυμασία. Προδιαγραφές ρουχισμού
    - Επιμόρφωση προσωπικού.
  • Παρεμπόδιση επιμόλυνσης τροφικών δηλητηριάσεων
    - Αιτίες, αποφυγή μολύνσεων των παραγόμενων τροφίμων και ποτών
    - Συντήρηση και φύλαξη τροφίμων μέχρι την κατανάλωση τους
    - Συντήρηση τροφίμων σε χώρους μαζικής εστίασης (θερμοτράπεζες κλπ.)
    - Διάθεση τροφίμων σε χώρους μαζικής εστίασης
    - Εφαρμογή σχετικής Νομοθεσίας για την παρασκευή /διάθεση τροφίμων σε χώρους μαζικής εστίασης

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ


Top