seminars

Σεμινάρια

ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΤΣΑΣ

Έναρξη 7 Ιουνίου 2017

Έντομα και άλλοι ζωικοί εχθροί στα αποθηκευμένα γεωργικά προϊόντα και τρόφιμα & τρόποι εντοπισμού, πρόληψης και αντιμετώπισής τους

0 out of 5 based on 0 user ratings

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 7 Ιουνίου

ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑνΑΔ

Το σεμινάριο Επιμόλυνση τροφίμων – Κανόνες Καλής Υγιεινής Πρακτικής έχει σχεδιαστεί ώστε οι συμμετέχοντες στο τέλος του σεμιναρίου να είναι ενήμεροι και θα γνωρίζουν η θα βελτιώσουν τις γνώσεις τους [...]

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

7 ώρες

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ώρα: Τετάρτη 09:00 - 17:00
Διάρκεια: 7 ώρες
Γλώσσα: Ελληνική
Εκπαιδευτής: Φάνος Παναγή

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 7 Ιουνίου

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το σεμινάριο «Έντομα και άλλοι ζωικοί εχθροί στα αποθηκευμένα γεωργικά προϊόντα και τρόφιμα & τρόποι εντοπισμού, πρόληψης και αντιμετώπισής τους» έχει σχεδιαστεί ώστε οι συμμετέχοντες στο τέλος του σεμιναρίου:

  • να έχουν τις απαραίτητες γνώσεις αλλά και εύχρηστα εργαλεία για τη μορφολογία, βιολογία, αντιμετώπιση εντόμων αποθηκευμένων γεωργικών προϊόντων και τροφίμων, με έμφαση στα είδη που συναντώνται συχνότερα στις συνθήκες που επικρατούν στους χώρους επεξεργασίας, παραγωγής και αποθήκευσης της Κύπρου
  • να γνωρίζουν τους κινδύνους από τη παρουσία τους στα τρόφιμα και στην Δημόσια Υγεία
  • να γνωρίζουν τρόπους αποτελεσματικής καταπολέμησης τους, με χημικές και άλλες μεθόδους
  • να γνωρίζουν την καταλληλόλητα σκευασμάτων που χρησιμοποιούνται για καταπολέμηση τους

ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ:

Στελέχη επιχειρήσεων τροφίμων που έχουν άμεση σχέση με την αποθήκευση προϊόντων είτε με την εργασία της καταπολέμησης εντόμων σε αποθήκες τροφίμων ή και άλλους ζωικούς εχθρούς της Δημόσιας Υγείας.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

  • Αξιολόγηση των γνώσεων των εκπαιδευομένων επί του αντικειμένου
  • Έντομα αποθηκευμένων γεωργικών προϊόντων και τροφίμων- μορφολογία, βιολογία, αντιμετώπιση
  • Γενικές απαιτήσεις για τους χώρους τροφίμων με βάση τον κανονισμό (EK) 852/2004 και των συστημάτων ποιότητας (ISO 9001 & ISO 22000) και συστημάτων ασφάλειας τροφίμων (HACCP)
  • Έντομα αποθηκών: Εργαστηριακό μέρος (παρατήρηση δειγμάτων - συσκευασιών τροφίμων)
  • Τρωκτικά στα τρόφιμα
    - Μέθοδοι Αντιμετώπισης τρωκτικών (φυσικές και χημικές μέθοδοι)
    - Τρόποι εισόδου τους στα υποστατικά τροφίμων και τρόποι αποφυγής τους
    - Στοιχεία και ίχνη εντοπισμού τους στα υποστατικά τροφίμων (φωτογραφίες περιττωμάτων & ζημιών)
  • Κρίσιμα σημεία σε βιομηχανίες τροφίμων
  • Έντομα σε συσκευασμένα τρόφιμα και τρόποι εισόδου σε αυτά
  • Αποτελεσματικός Καθαρισμός και απολύμανση αποθηκών φύλαξης τροφίμων - πόσιμο νερό
  • Απαιτήσεις και υποχρεώσεις που πηγάζουν από την νομοθεσία (περί Βιοκτόνων Νόμος του 2004 (σχετική κοινοτική νομοθεσία: Οδηγία 98/8/ΕΚ)
    - Οι περί Βιοκτόνων (Επαγγελματική Χρήση Βιοκτόνων Κανονισμοί του 2011)
    - Απαιτήσεις και υποχρεώσεις που πηγάζουν από τα συστήματα ποιότητας (ISO 9001 & ISO 22000) και συστήματα ασφάλειας τροφίμων (HACCP)
  • Εφαρμογή συμβολαίου με αδειοδοτημένο συνεργείο καταπολέμησης εντόμων και τρωκτικών-εργολάβο-εταιρεία ψεκασμών
  • Εφαρμογές σε ευαίσθητους χώρους (επιχειρήσεις τροφίμων, νοσοκομεία, σχολεία, γραφεία, κα) νομοθετικό πλαίσιο
  • Είδη και μορφές φαρμάκων που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση των επιβλαβών οργανισμών και τρόποι φύλαξης τους στα υποστατικά τροφίμων, σε συνδυασμό με την ορθή χρήση τους και τη σχετική νομοθεσία. Θα αναπτυχθούν συγκεκριμένα παραδείγματα κατηγοριών σκευασμάτων.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ


Top