seminars

Σεμινάρια

ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΤΣΑΣ

Έναρξη 7 Οκτωβρίου 2017

Μέλι – άγνωστες πηγές αρωμάτων και γεύσεων

0 out of 5 based on 0 user ratings

Το σεμινάριο «Μέλι – άγνωστες πηγές αρωμάτων και γεύσεων» σχεδιάστηκε για να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους για την οργανοληπτική ανάλυση τον έλεγχο ποιότητας και την ταυτοποίηση του μελιού. [...]

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

3 ώρες

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ώρα: 13:30 - 16:30
Διάρκεια: 3 ώρες
Γλώσσα: Ελληνική
Εκπαιδευτής: Dominique Micheletto   

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 7 Οκτωβρίου

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το σεμινάριο «Μέλι – άγνωστες πηγές αρωμάτων και γεύσεων» σχεδιάστηκε για να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους για την οργανοληπτική ανάλυση τον έλεγχο ποιότητας και την ταυτοποίηση του μελιού.

ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ:

Μελισσοκόμους, καταναλωτές, εμπόρους, συσκευαστές και άλλους ενδιαφερόμενους για τη γεύση και το άρωμα του μελιού.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

  • Τι είναι η οργανοληπτική ανάλυση
  • Τι προσφέρει η οργανοληπτική ανάλυση
    - Έλεγχος ποιότητας
    - Ταυτοποίηση
  • Ιστορική αναδρομή
  • Μεθοδολογία - Διαφοροποίηση των στοιχείων
    - Η ανάλυση γυρεόκοκκου
    - Στο χημικό επίπεδο
  • Τα μέλια της αγοράς
    - Μονοχλωριδικά
    - Ποικίλης ανθοφορίας
  • Παράγοντες που θα καθορίσουν το αποτέλεσμα
    - Βοτανική προέλευση
    - Σύνθεση
    - Έδαφος
    - Μικρόκλιμα
    - Χρονιά (χιλιετία)
  • Μελισσοκομικοί χειρισμοί
    - Τροφοδοσία, συχνότητα αλλαγής κηρυθρών, τρύγος ή όχι του εμβρυοθαλάμου, χρήση ή όχι παρθένων κηρυθρών, τρύγος, φιλτράρισμα, είδος βαρελιών, θερμοκρασία αποθήκευσης, συνθήκες εμφιάλωσης, περιβάλλον δοκιμής
  • Προετοιμασία για δοκιμή
  • Βασικές αρχές για μια δοκιμή
  • Οι 3 φάσεις της δοκιμής
    - Οπτική εξέταση
    - Οσφρητική εξέταση
    - Γευστική εξέταση
  • Περιγραφή των παρατηρήσεων και στοιχείων
  • Τροχός των οσμών και αρωμάτων
  • Καταγραφή παρατηρήσεων
  • Επιμόρφωση των γευστολόγων

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ


Top