seminars

Ιστορικό

ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Έναρξη 15 Νοεμβρίου 2017

Υγιεινή Γάλακτος και Παραγωγή Παραδοσιακών Γαλακτοκομικών Προϊόντων

0 out of 5 based on 0 user ratings

HΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 15 & 16 Νοεμβρίου

ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑνΑΔ

Το σεμινάριο έχει σχεδιαστεί ώστε με τη συμπλήρωσή του οι  καταρτιζόμενοι να:

  • Εκπαιδευτούν στους βασικούς κανόνες υγιεινής, τον σωστό χειρισμό του γάλακτος και τους κανόνες καλής υγιεινής πρακτικής...[...]

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 

8 ώρες

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ώρα: Τετάρτη και Πέμπτη 14:00 - 18:15
Διάρκεια: 8 ώρες
Γλώσσα: Ελληνική
Εκπαιδευτές Δρ Φρόσω Χατζηλουκά
M.F.S.T./Lead Auditor IRCA (UK), Επιστήμονας Τροφίμων
Λέκτορας Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Ευστάθιος Νικολάου
CSci, FIFST, Managing Partner Consulting Director
A&E Solutions Consultants

HΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 15 & 16 Νοεμβρίου

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Υγιεινή Γάλακτος και Παραγωγή Παραδοσιακών Γαλακτοκομικών Προϊόντων

Το σεμινάριο έχει σχεδιαστεί ώστε με τη συμπλήρωσή του οι  καταρτιζόμενοι να:

  • Εκπαιδευτούν στους βασικούς κανόνες υγιεινής, τον σωστό χειρισμό του γάλακτος και τους κανόνες καλής υγιεινής πρακτικής που πρέπει να εφαρμόζονται κατά την παραγωγή παραδοσιακών γαλακτοκομικών προϊόντων προστιθέμενης αξίας (παστεριωμένο/μακράς διάρκειας γάλα/αρωματισμένα γάλατα/, χαλλούμι, γιαούρτι, τραχανά κλπ.)
  • Έχουν μια καθαρή αντίληψη για τις απαιτήσεις της νομοθεσίας αναφορικά με το γάλα.
  • Αντιληφθούν τη σπουδαιότητα της μικροβιολογικής ποιότητας/επιμόλυνσης στο φρέσκο γάλα.
  • Αντιληφθούν τους παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα των γαλακτοκομικών προϊόντων.
  • Αντιληφθούν την σπουδαιότητα των κανόνων καλής υγιεινής πρακτικής κατά την παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων.
  • Αντιληφθούν την υγιεινή ποιότητα των γαλακτοκομικών/ παραδοσιακών προϊόντων.

ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ

  • Υπαλλήλους, τμηματάρχες, διευθυντικά στελέχη/διανομείς και οι ιδιοκτήτες μονάδων παραγωγής γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων.
  • Άτομα που εργοδοτούνται σε μονάδες επεξεργασίας γάλακτος, διανομείς γαλακτοκομικών προϊόντων /υπάλληλους σε μονάδες επεξεργασίας γάλακτος (παγωτά) και υποστατικά που παράγουν γαλακτοκομικά προϊόντα
  • Χειριστές τροφίμων.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

  • Εισαγωγή
  • Ατομική Υγιεινή και η σημασία της στην διαχείριση γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων.
  • Μικροβιολογική ποιότητα γάλακτος.
  • Ορθή διαδικασία παραλαβής και αποθήκευσης φρέσκου γάλακτος.
  • Επεξεργασία φρέσκου γάλακτος για την παραγωγή παστεριωμένου, μακράς διάρκειας, και αρωματισμένου γάλακτος.
  • Παραγωγή παραδοσιακών γαλακτοκομικών προϊόντων (χαλλούμι, αναρή φρέσκα και ξηρή, τραχανάς, γιαούρτι).
  • Πιστοποίηση παραδοσιακών γαλακτοκομικών προϊόντων ως ΠΟΠ (Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης) και ΠΓΕ (Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης).
  • Η σημασία των προϊόντων ΠΟΠ  και ΠΓΕ.
  • Σήμανση τροφίμων βάσει νομοθεσίας 1169/2011 – Υποχρεωτικές ενδείξεις.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ


Top