συνεργάτες

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Το Εκπαιδευτικό Κέντρο Ατσάς είναι πιστοποιημένο από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑνΑΔ) ως Δομή Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ε.Κ.) με αριθμό έγκρισης D000675 και ως Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης με αριθμό έγκρισης Κ000511.

Το Εκπαιδευτικό Κέντρο Ατσάς προς το παρόν θα συνεργάζεται στη διοργάνωση σεμιναρίων με τους ακόλουθους Εκπαιδευτές Επαγγελματικής Κατάρτισης οι οποίοι επίσης είναι πιστοποιημένοι από την ΑνΑΔː

  1. Δρ Φρόσω Χατζηλουκά
  2. Γιώργος Γιωργαλλάς
  3. Φάνος Παναγή
  4. Ευστάθιος Νικολάου
  5. Κώστας Πιρόκκας
  6. Ανδρέας Πούρος
  7. Ανδρούλλα Ξενοφώντος Ζαννετή
  8. Αντώνης Σιαμαήλας

Το Εκπαιδευτικό Κέντρο Ατσάς θα συνεργάζεται επίσης με τον Νικολά Νετιέν ειδικό εκπαιδευτή στον τομέα της ανανεώσιμης γεωργίας.

Στη διοργάνωση σεμιναρίων συγχρηματοδοτούμενων από την ΑνΑΔ θα έχει συνεργασία με το πιστοποιημένο από την ΑνΑΔ Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Terramedia Interactive Ltd.

Θα επιδιωχθούν συνεργασίες με Υπουργεία, ΚΕΒΕ, ΟΕΒ, με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Κύπρου, οργανώσεις, φορείς, επαγγελματικούς συνδέσμους και επιστήμονες εξειδικευμένους σε συγκεκριμένα θέματα σχετικά με το σκοπό και τους στόχους του Εκπαιδευτικού Κέντρου Ατσάς.

Το Εκπαιδευτικό Κέντρο Ατσάς θα συνεργάζεται σε εκπαιδευτικά θέματα με τη Λεβέντειο Πινακοθήκη.

Η Λεβέντειος Πινακοθήκη αποτελεί την υλοποίηση ενός οράματος. Πρόκειται για την πραγματοποίηση της επιθυμίας του Αναστασίου Γ. Λεβέντη να δημιουργηθεί μια δημόσια πινακοθήκη, όπου η εκτενέστερη συλλογή έργων τέχνης που απέκτησε κατά τη διάρκεια της ζωής του, θα μπορούσε να εκτεθεί στο κοινό, για να την απολαύσουν οι συμπατριώτες του – άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Αυτή η ιδέα – που γεννήθηκε πριν από περίπου 50 χρόνια – γίνεται σήμερα πραγματικότητα. Το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη με υπερηφάνεια παρουσιάζει, για πρώτη φορά κάτω από την ίδια στέγη, σημαντικά, αντιπροσωπευτικά έργα, που διατρέχουν πάνω από 400 χρόνια ευρωπαϊκής τέχνης: από πίνακες ζωγραφικής, υδατογραφίες, χαρακτικά και σχέδια έως αντικείμενα τέχνης και έπιπλα εποχής.

Το Εκπαιδευτικό Κέντρο Ατσας θα συνεργάζεται επίσης με το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας στην υλοποίηση ειδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο ιδρύθηκε το 1984 κατόπιν εισήγησης του τότε Δημάρχου Λευκωσίας κ. Λέλλου Δημητριάδη να αναπαλαιωθεί ένα παλιό και ιστορικά σημαντικό αρχοντικό στην εντός των τειχών πόλη και να στεγάσει το πρώτο ιστορικό μουσείο της πρωτεύουσας.

Το Ίδρυμα Αναστάσιος Γ. Λεβέντης με τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Λεβέντη, στο πλαίσιο των στόχων του για προσφορά στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, αγκάλιασε το όραμα αυτό και στήριξε την υλοποίηση του έργου. Ένα όραμα που αποκρυσταλλώθηκε ως ένα σύγχρονο, μοναδικής αρχιτεκτονικής μουσείο με σπάνιες Συλλογές αντικειμένων όπως γκραβούρες, κεραμική, κοσμήματα, ενδυμασίες κ.α που σκιαγραφούν την ιστορική και πολιτιστική πορεία της Λευκωσίας και της Κύπρου γενικότερα.

Το Μουσείο διανύει σήμερα την τρίτη δεκαετία λειτουργίας του αποσπώντας μάλιστα το 1991  το Βραβείο του Ευρωπαϊκού Μουσείου της χρονιάς.

Πέραν των μονίμων Συλλογών το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας παρουσιάζει περιοδικές εκθέσεις με θεματολογία σχετική με την ιστορία, την τέχνη και την παράδοση του τόπου.Top