Ασφαλής προετοιμασία φαγητών στο σπίτι μας

Το Εκπαιδευτικό Κέντρο Ατσάς θέλοντας να συνεχίσει την επαφή με συνεργάτες και τους φίλους του, εγκαινιάζει τη διοργάνωση ενημερωτικών διαλέξεων διαδικτυακά. Το πρώτο θέμα είναι η «ασφαλής προετοιμασία φαγητών στο σπίτι μας» που απευθύνεται σε άτομα που νοιάζονται για την ασφάλεια των τροφίμων και θέλουν να ενημερωθούν για το τι μπορούν να κάνουν οι ίδιοι για να διασφαλίσουν την ασφαλή (υγιεινή) προετοιμασία των τροφίμων στο σπίτι τους.
Γνωρίζετε ότι οι περισσότερες τροφικές δηλητηριάσεις πηγάζουν από κακή διαχείριση των τροφίμων; Κι ακόμη ότι, όπως μας δείχνουν οι έρευνες, με την ορθή διαχείριση των τροφίμων προλαμβάνονται τουλάχιστον 85% των τροφικών δηλητηριάσεων;

Τροφική δηλητηρίαση ορίζουμε την ασθένεια που προέρχεται από κατανάλωση φαγητών που περιέχουν μεγάλους αριθμούς παθογόνων οργανισμών ή των τοξινών που αυτοί παράγουν. Τα βακτηρίδια αυτά – μικροσκοπικοί οργανισμοί που δεν είναι ορατοί με γυμνό μάτι- που είναι υπεύθυνα για τις τροφικές δηλητηριάσεις πολλαπλασιάζονται όταν τα τρόφιμα προετοιμάζονται ή αποθηκεύονται με τον λανθασμένο τρόπο.

Μέσω της παρουσίασης αυτής, θα ενημερωθείτε για τις αιτίες επιμόλυνσης των τροφίμων και τους τρόπους αποφυγής της, κατά την προετοιμασία (αποθήκευση τροφίμων), κατά το μαγείρεμα (σωστές πρακτικές/ βασικές αρχές), αλλά και κατά τη συντήρηση των μαγειρεμένων τρόφιμων (ασφαλή αποθήκευση).
Για να μπορέσετε να παρακολουθήσετε την παρουσίαση διαδικτυακά, πρέπει να κάνετε εγγραφή στο www.atsas-training –center–meetup– group, όπου θα ενημερωθείτε για την ώρα της παρουσίασης (6μμ – διάρκεια 30 λεπτά, με 30 λεπτά ακόμη για ερωτήσεις και συζήτηση).

Ελπίζουμε ότι μετά την παρουσίαση θα αισθάνεστε μεγαλύτερη σιγουριά μαγειρεύοντας στο σπίτι, ακολουθώντας απλά βήματα για την ασφάλεια των τροφίμων ώστε να απολαμβάνετε κάθε μέρα, ξέγνοιαστα, τα εύγεστα και υγιεινά φαγητά που ετοιμάζετε για εσάς τους αγαπημένους σας.

Αν σας ενδιαφέρει μπορείτε να κάνετε εγγραφή να δείτε το link και να μας κάνετε παρέα.