Βότανα, Καρποί της Γης

Γυρίσματα εκπομπής ΕΡΤ, στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Ατσάς, την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022

Στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Ατσάς, ο κήπος μας συνεχώς μεγαλώνει και ανθίζει!

Συνεργείο της ΕΡΤ με 8 άτομα, επισκέφθηκε και κατέγραψε την όλη εκδήλωση η οποία θα παρουσιαστεί στο πρόγραμμα της ΕΡΤ, «Βότανα, καρποί της Γης», όπου παιδιά που φοιτούν σε δημοτικό της περιοχής Σολέας, φύτεψαν Κυπριακά βότανα.

Προηγήθηκε παρουσίαση με θέμα «Βότανα, καρποί της Γης», από τον Διευθυντή Κέντρου Φυσικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Κύπρου, Δρ Σοφοκλή Σοφοκλέους.

Δόθηκαν συνεντεύξεις από τη Δρ Φρόσω Χατζηλουκά, Διευθύντρια του Εκπαιδευτικού Κέντρου Ατσάς, την κ. Κωνσταντίνα Σταυρίδου, Λειτουργό Γεωργικών Ερευνών του Ινστιτούτου Γεωργικών Ερευνών, του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Τα παιδιά, όπως κι οι υπόλοιποι καλεσμένοι, είχαν την ευκαιρία να γευτούν παραδοσιακά εδέσματα αρωματισμένα με Κυπριακά βότανα, και να δοκιμάσουν ψωμί με ρίγανη και με το πολυβραβευμένο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Ατσάς, που παράγεται στο ομώνυμο βιολογικό αγρόκτημα στην Ευρύχου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στον κατάφυτο βοτανικό κήπο του Εκπαιδευτικού μας Κέντρου που ανέλαβε, ο κηποτεχνίτης μας, κ. Γιώργος Κάσσιας. Τέλος, δωρίσαμε γλαστράκια με Κυπριακά βότανα στα παιδιά που συμμετείχαν, σε μία προσπάθεια να «μεταφυτεύσουμε» και να τους μεταδώσουμε τη μεγάλη μας αγάπη για τη φύση.